Ruim zeventig tips over moord op Halil Erol uit Steenwijk

Foto: Arnaud Vaartjes

Steenwijk – De politie heeft sinds de uitzending van Opsporing Verzocht van 27 augustus 2019 ruim zeventig tips binnen gekregen in de zaak van de moord op Halil Erol uit Steenwijk. Dat meldt de politie. Het onderzoek is naar aanleiding van de tips nog in volle gang.

Erol verdween ruim negen jaar geleden, maar zijn lichaamsdelen werden later op verschillende plekken in Nederland teruggevonden.

Laatste contact

Halil Erol verdween op zaterdag 6 februari 2010, nadat hij bij zijn ex-vrouw een laptop zou hebben opgehaald. Hij zou rond middernacht de woning hebben verlaten.

De volgende ochtend rond 11.00 uur probeerde zijn telefoon contact te maken met het toestel van zijn ex-vrouw, maar er kwam geen verbinding tot stand. Erols’ telefoon bevond zich op dat moment in de buurt van Zevenaar bij de grensovergang met Duitsland (Megchelen).

Ledematen aangetroffen Eesveen

De eerste lichaamsdelen van Halil Erol werden teruggevonden op dinsdag 22 juni 2019 in de Steenwijker Aa in Eesveen. De ledematen, zonder handen, waren verpakt in een zandkleurige, polyester zak. Deze zak, waarvan het materiaal oogt als canvas, heeft een afmeting van 53 x 140 cm en een klep met klittenband sluiting. De vier gaten zijn er speciaal in gemaakt. Over de lengte van deze zak loopt in het midden een stiknaad.

Het onderzoeksteam ontving al vele suggesties over de mogelijke herkomst van deze zak, waaronder verpakkingsmateriaal voor kussens, zeilen, tentstokken of voedingsmiddelen. Helaas is de werkelijke herkomst nog niet vastgesteld. De politie hoort graag waar deze zakken vandaan komen, wie ze herkent of weet wie er in 2010 en 2013 in ieder geval twee van zulke zakken had.

Romp aangetroffen in Wanneperveen

Twee wandelaars troffen in het natuurgebied De Kiersche Wijde aan de Zandweg in Wanneperveen op donderdag 31 januari 2013 eenzelfde polyester zak aan. Dit keer zat Erols romp erin verpakt. Ook werden resten van een vergaan judopak van het merk Matsuru en een opvallende dekbedhoes aangetroffen.

De Hoofdofficier van Justitie heeft sinds 2010 een beloning uitgeloofd van €15.000,- voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.