Politie zoekt getuigen of beelden van blauwe Renault Twingo die betrokken was bij oplichting en bedreiging in Vollenhove

Foto: Politie

VOLLENHOVE – Aan de Voorslag in Vollenhove vond op donderdag 18 april een oplichting plaats. Nadat de dader ervandoor ging en één van de slachtoffers achter de dader aanging werd hij bedreigd. Woon je in Vollenhove en heb je camerabeelden waarop een blauwe Renault Twingo te zien is? Dan spreekt de politie je graag!

Het slachtoffer werd rond 16.00 uur gebeld op haar mobiele telefoon. De man aan de lijn zei dat hij van de Rabobank was. De pas van het slachtoffer zou zijn verlopen en er zou iemand aan de deur komen om de bankpas op te halen. Het slachtoffer vertrouwde het niet en heeft haar man en zoon ingeseind. Toen de pas werd opgehaald heeft de vrouw 112 gebeld en zijn de man en zoon van het slachtoffer achter de man aangegaan die de pas kwam ophalen. Deze man is na een korte achtervolging in een blauwe Renault Twingo met open dak gestapt die op een parkeerplaats stond te wachten. Vervolgens heeft de man tijdens het rijden zijn achtervolgers bedreigd. De man en zoon van het slachtoffer hebben vervolgens de achtervolging gestaakt.

Signalement

De man die de pas kwam ophalen heeft een donkere huidskleur, een slank postuur en is rond de 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte jas en witte schoenen. De bestuurster van de Renault Twingo is een vrouw van ongeveer 26 jaar oud. Zij heeft een lichte huidskleur, zwart krullend haar en droeg een zwarte jas met bontkraag.

Vragen

Woon of was jij donderdag 18 april in Vollenhove en heb je camera’s of dashcambeelden? Dan vraagt de politie je om de beelden even terug te kijken van donderdag 18 april tussen 18.00 en 20.00 uur. Als daar een blauwe Renault Twingo met open dak op te zien is of een man en/of een vrouw die voldoet aan het signalement dan ontvangt de politie deze beelden graag.

Contact

Geef je tip of beelden door via 0900-8844.  Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.