38-jarige automobilist maakt het erg bont op de A32 bij Steenwijk

Archieffoto: Arnaud Vaartjes | 112 Overijssel

Steenwijk – Vandaag reed een 38-jarige automobilist 52 km/uur te hard over de A32 bij Steenwijk. De bestuurder werd staande gehouden door een motoragent en het rijbewijs werd direct ingevorderd.

Tijdens de controle probeerde de bestuurder nog te onderhandelen over de meting met de opmerking: “kun je er niet gewoon een paar kilometer afhalen?” De bestuurder werd hierop aangesproken waarna de bestuurder zijn fout in zag, althans dat dacht de politieman, de bestuurder vertelde iemand te gaan bellen om hem op te halen aangezien hij niet meer verder mocht rijden.

Toen de motoragent zijn weg vervolgde met het rijbewijs van de man op zak, duurde het slechts 3 minuten totdat de bestuurder opnieuw de fout in ging door toch weer te gaan rijden met de auto.

De motoragent kon de bestuurder wederom staande houden en werd er nu ook proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Tevens mocht de man de autosleutels inleveren bij de motoragent. Tenslotte bleek de man ook al sinds een paar maanden met een verlopen rijbewijs te rijden.