1750 alcoholtesten afgenomen bij alcoholcontrole in Steenwijkerland

Foto: Arnaud Vaartjes | 112 Overijssel

Steenwijkerland – Vrijdagavond werden door de politie op meerdere locaties in Steenwijkerland alcoholcontroles gehouden. De controles werden gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

Er werden 1750 bestuurders onderworpen aan de zogenaamde sniffer. Bij ongeveer 50 bestuurders was er alcoholindicatie. Na een ademtest bleken al deze bestuurders onder de wettelijk gestelde grens te blazen en mochten zij verder rijden.

Een bestuurder bleek te verkeren onder invloed van drugs en was het rijbewijs reeds ongeldig verklaard. Tegen deze bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Een andere bestuurder reed met een geschorst rijbewijs en ook hiervan is proces-verbaal opgemaakt. Deze bestuurder bleek een gebruikershoeveelheid hash bij zich te hebben en deed hiervan afstand.

3 bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden en drie bestuurders werden bekeurd voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. 1 bestuurder kreeg een bekeuring voor getinte ramen.Tenslotte werd nog een bestuurder bekeurd voor uitstekende delen aan het voertuig(koehoorns) en werden in beslag genomen.

Foto: Arnaud Vaartjes | 112 Overijssel
Foto: Arnaud Vaartjes | 112 Overijssel
Foto: Arnaud Vaartjes | 112 Overijssel