Zorgverzekeraars waarschuwen voor valse mailtjes en sms’jes

Foto: CZ

Landelijk – Sinds een aantal weken wordt er een ​phishing sms verstuurd, zogenaamd vanuit Zilveren Kruis. In de sms staat dat de openstaande premieschuld na meerdere herinneringen niet is voldaan en dat er geen betalingsregeling meer getroffen kan worden.

De ontvanger wordt verzocht direct te betalen via een link. “Deze SMS is niet door ons gestuurd. Wij vragen nooit per sms aan onze klanten om direct via een link te betalen”, aldus Zilveren Kruis.

Valse e-mails

Ook zorgverzekeraar CZ waarschuwt haar klanten voor verschillende valse e-mails die in omloop zijn en die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Ook in deze e-mails wordt aangegeven dat er een betalingsachterstand is bij CZ die op zeer korte termijn moet worden voldaan.

“Twijfelt u over een ontvangen mail van CZ? Betaal dan niet en kijk in Mijn CZ in het tabblad ‘mijn berichten’ of via het tabblad ‘mijn gegevens’ bij ‘openstaande rekeningen’ of het klopt dat u een betalingsachterstand hebt. Als u nog twijfelt, neem dan contact op met onze klantenservice via 088 555 77 77”, aldus CZ.