Zeer grote brand bij autobedrijf in Goor

Archieffoto

GOOR – In de vroege ochtend van woensdag 21 juni heeft een brand gewoed in een industriepand aan de Gruttostraat in Goor. De brand was uitslaand waardoor snel is opgeschaald naar zeer grote brand. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling, dit trok echter over het buitengebied.

Dinsdagmorgen kreeg de meldkamer omstreeks 05.00 uur een melding van een industriebrand aan de Gruttostraat in Goor. Er zou sprake zijn van zwarte rook uit het pand. Vanwege mogelijke uitbreiding naar naastgelegen panden is opgeschaald naar zeer grote brand.

Tijdens de inzet is de drone ook ingezet om een goed beeld te krijgen van de brand in het pand zodat deze gericht geblust kon worden. Door inzet van de hoogwerker en andere eenheden ter plaatse heeft de brandweer overslag weten te voorkomen.

Het pand kan als verloren worden beschouwd. De nabluswerkzaamheden hebben nog enige tijd in beslag genomen, hierbij heeft een kraan de brandweer ondersteund.

Bij deze brand zijn onder andere de brandweermannen van Goor, Diepenheim, Markelo, Rijssen, Enter en Holten ingezet. De oorzaak van de brand is nog onbekend.