Zeer grote brand bij afvalverwerker aan Sisalstraat Genemuiden

GENEMUIDEN – Aan de Sisalstraat in Genemuiden is in de nacht van woensdag op donderdag net na middernacht brand uitgebroken bij afvalverwerker van Dijk containers.

Ter plaatse bleek op een binnenplaats van het bedrijf een flinke bult met tapijtafval in brand te zijn gevlogen. De brandweer schaalde al snel groot op om zo over voldoende manschappen en water te kunnen beschikken. Er is onder meer een groot watertransport uitgerold en meerdere tankwagens voeren water aan. De brandweer adviseerde bij hinder of stank van de rook ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Om de brand goed te kunnen blussen maakt de brandweer gebruik van kranen die de bult tapijtafval uit elkaar trekken zodat de brandweer kon afblussen. Rond 08.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het bluswerk zal nog zeker tot in de middag duren. De Sisalstraat is tussen de Juttestraat en het bedrijf Van Dijk Containers afgesloten. Niemand raakte gewond, over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.