Woonboerderij verwoest door brand in Zuna

Foto: Politie

ZUNA – In de nacht van dinsdag 5 januari is brand ontstaan in een woonboerderij aan de Dennenweg in Zuna. De meldkamer heeft de brand voor aankomst van de eerste eenheden opgeschaald naar grote brand. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand in de rietenkap en brand op zowel de boven- als beneden verdieping aan. De bewoners en huisdieren waren op dat moment reeds veilig buiten en zijn niet gewond geraakt.

De brandweer heeft groot opgeschaald met meerdere tankwagens en er is van grote afstand bluswater aangevoerd om de brand in de woonboerderij goed te kunnen bestrijden. De inzet van de brandweer was erop gericht om een deel van de woonboerderij te behouden. Dit is gelukt. Er is een kraan aanwezig om het woongedeelte te slopen om de brandhaarden goed te kunnen blussen.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Daarnaast zijn in Rijssen metingen verricht in de rook. De metingen hebben aangetoond dat er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Bij de brand is niemand gewond geraakt Tankautospuiten uit de kazernes Rijssen, Nijverdal en Hellendoorn hebben de brand bestreden samen met ondersteunende eenheden.