Woning in Markelo gesloten na ruiming hennepkwekerij

Archieffoto

Markelo – Burgemeester Ellen Nauta heeft een woning gesloten aan de Herikeresweg in Markelo. In dit pand heeft de politie 11 mei 2020 een bedrijfsmatige, professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen.

In totaal werden in de kweekruimte 745 hennepplanten aangetroffen. Hierover heeft de politie een bestuurlijke rapportage uitgebracht aan de burgemeester. Die heeft de bevoegdheid om de woning te sluiten op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Sluiting betekent dat de woning en het erf voorlopig niet toegankelijk zijn. De sluiting gaat in op 2 juni 2020.

“We willen drugshandel in onze gemeente voorkomen,” aldus burgemeester Nauta. “Als we dit soort kwekerijen aantreffen, dan nemen we de nodige maatregelen om verdere drugshandel te voorkomen en om te laten zien dat we dit niet tolereren in onze gemeente.” Aan de eigenaar en de huurders is een last onder dwangsom opgelegd op grond van het Damoclesbeleid van de gemeente Hof van Twente. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. Dat onderzoek richt zich op de huurder van het pand.