Woensdag extra drukte op de weg vanwege aangekondigde manifestaties van boeren

LANDELIJK – Weggebruikers moeten woensdag rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits vanwege de aangekondigde manifestaties van boeren. Ook de rest van de dag kan het extra druk zijn op de snelwegen.

De meeste impact wordt verwacht in het midden en oosten van het land, maar ook op andere plekken – zoals rondom Den Haag – kan het verkeer hinder ondervinden. Weggebruikers worden geadviseerd om woensdag voor vertrek de actuele verkeersinformatie goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. Je doet er verstandig aan om woensdag – indien mogelijk – thuis te werken.

Afgesloten op- en afrit op de A1

In samenwerking met de politie wordt door Rijkswaterstaat hard gewerkt om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Zo wordt op verzoek van de politie afrit 17 bij Stroe vanaf woensdagochtend 06:00 uur in beide richtingen afgesloten. De afrit is de aansluiting met de N310, waar veel extra verkeer richting de manifestatie wordt verwacht. Op deze manier wil de politie de druk op onderliggende wegen zoveel mogelijk verlichten.

Wat doet Rijkswaterstaat?

“Zowel vanuit de verkeerscentrale als op de weg houden we woensdag goed zicht op de ontwikkelingen op de snelwegen en kunnen we indien nodig extra maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de maximum snelheid of het omleiden van het verkeer. We zetten extra weginspecteurs en wegverkeersleiders in. We volgen de ontwikkelingen van de van de aangekondigde manifestaties op de voet en staat in nauw contact met de politie”, aldus Rijkswaterstaat.

Veiligheid en doorstroming voorop

De veiligheid en doorstroming op de rijkswegen staat voorop. Het uitgangspunt is daarbij dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Trekkers mogen niet op de snelweg rijden en de politie kan hierop handhaven. In overleg met de politie kan Rijkswaterstaat extra maatregelen nemen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor al het verkeer.

Advies aan weggebruikers

Weggebruikers worden geadviseerd om voor vertrek de actuele verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Indien je de mogelijkheid hebt, doe je er goed aan om morgen thuis te werken. Ga je wel de weg op en kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen? Wees extra alert, houd rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

(Bron: Rijkswaterstaat)