Wilde achtervolging op snelle motorrijder, rijbewijs ingenomen en EMG

Foto: Politie

Vrijdag werd er op de IJsseldijk in Welsum weer door de politie op snelheid gecontroleerd. Dit betreft een 60 km/u zone en staat bekend als een klachtlocatie.

In zeer korte tijd werd de eerste motorrijders aan de kant gezet die gemeten werd met 124 km/u. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Hierna viel een andere motorrijder op vanwege zijn snelheid. Tijdens het volgen met de videoauto op ruime afstand, ging de snelheid steeds verder omhoog. Al het overige verkeer werd met hoge snelheid ingehaald waarbij agenten de indruk kregen dat de bestuurder wilde ontkomen aan een staandehouding.

Snelheden kwamen tot wel 150 km/u. Dankzij het gebruik van de “toeters en bellen” en het alerte reageren van andere weggebruikers konden agenten de motorrijder blijven volgen en andere agenten via de meldkamer bijpraten.

In De Worp (30 zone in gem. Deventer) reed hij circa 90 km/u door het dorp. Uiteindelijk gaf de motorrijder het op in Steenenkamer (gem.Voorst) waarbij een doodlopende weg aan de horizon mogelijk een rol speelde.

De 63 jarige bestuurder uit Haaksbergen krijgt meerdere processen verbaal, het rijbewijs is ingevorderd en er wordt een mededeling naar het CBR gedaan. Grote kans dat er een EMG (verplichte cursus) wordt opgelegd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*