Vuurwapengevaarlijke Zwolse gevangene ontsnapt tijdens therapie in Den Dolder

Foto: Politie.nl

Op dinsdag 14 juli 2015 omstreeks 09:30 uur heeft Ali Benhadi zich ontrokken aan zijn detentie vanuit een instelling in Den Dolder. Ali Benhadi zat gedetineerd in de Penitentiare Inrichting in Zwolle voor een geweldsdelict en verbleef tijdelijk in de instelling in Den Dolder.

Ali Benhadi gebruikt medicijnen, maar heeft deze medicijnen op dit moment niet tot zijn beschikking. Er dient ernstig rekening mee gehouden te worden dat dit van invloed is op de wijze waarop Ali Benhadi reageert op zijn omgeving. De mogelijkheid bestaat dat hij snel (vuurwapen) geweld gebruikt.

Signalementgegevens:

  • Ali Benhadi is 23 jaar
  • Noordafrikaans uiterlijk
  • 1.63 meter
  • Stevig postuur
  • Zijn haar was ten tijde van zijn detentie iets langer dan op de (bovenste)¬†politiefoto. Maar mogelijk heeft hij dit inmiddels weer afgeknipt. Soms draagt hij een beginnend baardje.
  • Ali Benhadi was ten tijde van zijn onttrekking gekleed in een zwart trainingspak met witte strepen van het merk Adidas. Tevens had hij opvallend witte Nike sportschoenen aan.

Ali Benhadi woonde voor zijn detentie in Amsterdam West. Zijn sociale omgeving bevindt zich nog steeds in Amsterdam West. Er  is dus een kans dat hij zich ook in dit deel van Amsterdam op zal houden, meer specifiek in stadsdeel de Baarsjes of Bos & Lommer. Dit laat onverlet dat Ali Benhadi zich elders in Nederland kan ophouden.

Ali Benhadi is vuurwapengevaarlijk en heeft aangegeven dat hij geweld zal gebruiken. Indien u Ali Benhadi aantreft, dan dient u zelf geen actie te ondernemen, maar direct te bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of met het Team Nationale Criminele Inlichtingen op 079-3458999.