Vrouw verjaagt inbrekers in Oldemarkt, politie zoekt getuigen

Een bewoonster van een woning aan de Oosterschie heeft in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 twee inbrekers uit haar woning weg kunnen jagen. Ondanks een zoektocht door de politie werden de twee in de omgeving niet meer aangetroffen.

De vrouw werd rond 01.30 uur wakker van geluid. Ze zag toen twee mannen in haar slaapkamer staan die haar kasten doorzochten. Toen de vrouw op wilde staan zeiden de mannen dat er niets zou gebeuren als ze bleef liggen. De vrouw weigerde echter te blijven liggen en het lukte haar om naar een raam te lopen en om hulp te schreeuwen. Hierop gingen de twee mannen er vandoor.

Onderzoek moet uitwijzen wat er uit de woning is meegenomen. De twee mannen waren in de leeftijd van 20-25 jaar en droegen allebei een donkere jas of trui met capuchon en een donkere broek. De mannen hebben de woning aan de achterzijde, de kant van de Veentjes, verlaten.

De politie vraagt mensen die tussen 01.00 en 02.00 uur mogelijk iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Oosterschie en de Veentjes om te bellen met de politie in Steenwijk via telefoonnummer 0900-8844.