Vrouw uit Borne opgepakt op Tilburgse kermis na hinderen hulpdiensten

De politie heeft bij een heftig incident op de kermis zaterdagavond in Tilburg twee mensen aangehouden. Ze belemmerden de hulpdiensten die daar bezig waren een kindje te redden. Een agent raakte lichtgewond.

Zaterdagavond 22 juli 2017 om 19.10 uur brak er paniek uit op de kermis. In een kinderattractie was een jongetje klem komen te zitten en daardoor zwaar gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal uitgerukt. Brandweer en medisch personeel ontfermden zich over het jongetje om hem te bevrijden. Politie, gemeentemedewerkers en beveiliging zorgden er voor dat er een ruime en veilige werkplek gemaakt werd rondom de attractie.

Op het moment dat een brandweerman enkele metalen delen los wilde knippen werd hij belemmerd door een vrouw en een man. Die wilden niet dat hij een hek kapot knipte. Een politieagent zag dat en haalde de vrouw en de man direct weg. Het tweetal verzette zich en de agent werd aangevallen. Snel waren er collega’s bij om hem te ontzetten. De man heeft de agent ook nog bedreigd. De agent is lichtgewond geraakt aan zijn gezicht. Het tweetal, een vrouw van 27 uit Borne en een man van 56 uit Apeldoorn, zijn naar het bureau gebracht en daar ingesloten.

Onderzoek

Het jongetje is naar het ziekenhuis gebracht samen met zijn ouders. De Nederlandse Voedsel en waren Autoriteit (NVWA) van het Ministerie van Economische Zaken onderzoekt het voorval met de attractie. De attractie is gesloten.

(Beelden via: Omroep Brabant)