Vrijspraak voor valse bommelding internationale trein bij Oldenzaal

Foto: OM

Een 45-jarige man uit Malta is vrijgesproken voor het doen van een valse bommelding en het daarmee bedreigen van NS-personeel en reizigers op 28 december 2017. De trein werd na een telefoontje van de man stilgezet bij Oldenzaal, alle passagiers moesten de trein verlaten.

Geen bedreiging

De rechtbank oordeelt er geen valse bommelding is gedaan omdat de man in zijn telefoongesprek niet spreekt over een bom of ontploffing. Ook is er geen sprake van bedreiging. De NS-medewerker die de telefoon aannam werd persoonlijk niet bedreigd. De aanwezigen in de trein hoorden dat het ging om een sein- of wisselstoring. Pas later werd het voor hen duidelijk dat het zou gaan om een (valse) melding van dreiging.

Op vakantie

De man belde op 28 december 2017 met de klantenservice van de NS. Hij zei dat in de internationale trein van Amsterdam naar Berlijn een vrouw zat die gevaarlijk en geradicaliseerd was en een aanval op Europa plande. Daarvan was geen sprake. De man was onder invloed van drugs en probeerde op deze manier zijn vriendin te stoppen. Zij was vertrokken uit hun hotel in Amsterdam na een ruzie. Het stel was op vakantie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*