Vrachtwagenchauffeur rijdt met 20 over A1 tussen Deventer en Apeldoorn

FOTO TER ILLUSTRATIE

DEVENTER – Woensdagavond reed een Roemeense vrachtwagenchauffeur over de A1 tussen Deventer en Apeldoorn met een snelheid van 20 km/u.

Meerdere automobilisten die de vrachtwagen met zo’n 100 km/u naderden konden nog maar net een aanrijding voorkomen. Maar ook door het uitwijken ontstonden weer gevaarlijke situaties op de ernaast gelegen rijstrook. De chauffeur bleef kilometers lang doorrijden terwijl er meerdere locaties waren waar hij het voertuig veilig tot stilstand kon brengen maar deed dit pas bij een tankstation.

Hier bleek waarom de chauffeur zo langzaam reed. De AdBlue van zijn vrachtwagen was op. Er werd door de politie proces verbaal opgemaakt ter zake artikel 5 van de Wegenverkeerswet en het rijbewijs van de chauffeur werd ingevorderd.

AdBlue

De meerderheid van zware bedrijfswagens, maar ook sommige lichtere bedrijfswagens en personenauto’s gebruiken AdBlue. AdBlue is een in water oplosbare vloeistof, speciaal ontwikkeld om uitlaatgassen te behandelen en ervoor te zorgen dat voertuigen voldoen aan de emissienorm.