Volgende week militaire oefening in deel van Overijssel

Foto: Defensie

OVERIJSSEL – Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart oefenen militairen in het gebied tussen Apeldoorn, Brummen, Zutphen, Lochem, Berkelland, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Borne, Almelo, Wierden, Rijssen-Holten, Deventer, Hof van Twente en Voorst.

Doel en omschrijving van de oefening

De militairen houden een oefening waarbij hun verkenningsgroepen getraind worden. De eenheid voert een bereden oefening uit waarin ze de verkenningsdrills met voertuigen beoefenen. Daarbij vinden de volgende activiteiten plaats:

  • De militairen overnachten tijdens de training in het gebied.
  • De oefening is zo gepland dat deze in de avond van 17 maart eindigt, met een uitloop naar vrijdagochtend 18 maart.
  • De militairen voeren verkenningen uit. Als zij privĂ©terrein moeten betreden gebeurt dit in overleg met de eigenaar. Wanneer de eigenaar geen toestemming geeft zoeken zij een alternatief.
  • De militairen blijven uit de buurt van vliegveld Twente.
  • De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Ze maken geen gebruik van (oefen)munitie.

Gebruik van wegen, paden en terreinen

De oefenende eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer zij toch gebruik moeten maken van niet openbare wegen, paden en terreinen vragen zij vooraf toestemming aan de rechtmatig eigenaar of beheerder. De oefenende eenheid doet er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.