Voertuigen door gladheid te water in Rouveen, Albergen en Enschede

ROUVEEN – Hulpdiensten moesten vrijdagmorgen uitrukken voor een melding van een voertuig te water aan de Rechterensweg in Rouveen.

Ter plaatse bleek een personenauto te water te zijn geraakt. De auto werd ontdekt door een passant die de hulpdiensten alarmeerde. De brandweer heeft het voertuig doorzocht maar trof niemand aan. De bestuurster bleek eerder zelf al uit de auto te zijn gekomen. Een omstander heeft zich om de vrouw ontfermd.

Meerdere voertuigen te water

Donderdagavond raakte op dezelfde weg in Rouveen ook al een auto te water. Deze bestuurder kon ook zelf uit de auto komen en hulp inschakelen, hij bleef ongedeerd. De bestuurder was nog maar enkele dagen in het bezit van een rijbewijs.

Ook in Albergen ging het fout. Daar belandde een bestelbus in het water van het kanaal Almelo-Nordhorn. Een buurtbewoner hoorde de klap en haalde de bestuurder uit de bus. De bestuurder bleef voor zover bekend ongedeerd.

Aan de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede raakte de bestuurster van een personenauto van de weg. De vrouw kwam met haar auto in de sloot terecht en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd en is naar het ziekenhuis gebracht.

Auto belandt in sloot in Enschede (foto: politie)