Vier voertuigen in beslag genomen bij verkeerscontrole op N348 bij Lemelerveld

Foto: Politie

Gistermiddag en avond heeft de politie, in samenwerking met de Belastingdienst, een algehele verkeerscontrole gehouden op de N348 ter hoogte van Lemelerveld. Dit doet de politie met enige regelmaat, omdat verkeersveiligheid één van de speerpunten is van het politieteam Vechtdal.

Tijdens deze controle, werden vele voertuigen aan de kant gezet, omdat zij opvielen door hun gedrag of omdat er mogelijk iets mis zou zijn met hun voertuig. Wat de politie opviel, is dat nog steeds veel bestuurders met hun mobiele telefoon bezig zijn tijdens het autorijden. Voor dit feit is in totaal 18 keer een proces verbaal uitgeschreven. Daarnaast bleken 12 personen in overtreding, omdat zij de verplichte autogordel niet droegen tijdens het rijden. Tevens werd er ook gecontroleerd op alcoholgebruik, echter werden hierbij geen overtredingen geconstateerd.

Er werd één bestuurder aangehouden, omdat hij nog 94.000 euro voor een strafmaatregel open had staan. Omdat deze bestuurder dit niet kon betalen, werd hij overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle om 330 dagen gevangenisstraf uit te moeten zitten. De Belastingdienst heeft tijdens deze controle vier voertuigen in beslag genomen en laten afslepen. Daarnaast hebben zij voor ruim 14.000 euro aan achterstallige betalingen geïnd.

In totaal werden er bij deze controle 52 bekeuringen uitgeschreven. Zie bijgevoegde afbeelding voor een overzicht van alle bekeuringen die bij deze controle zijn uitgeschreven.