Vernieuwde N377 Nieuwleusen – Balkbrug geopend voor verkeer

Foto: Provincie Overijssel

NIEUWLEUSEN – BALKBRUG – De N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug is vernieuwd en klaar voor gebruik. Vrijdagmiddag om 16.30 uur ging de weg weer open voor het verkeer. Tijdens de drieweekse afsluiting van de weg is er hard gewerkt aan een nieuwe inrichting, met onder andere Largas-rotondes, fietsoversteken met middengeleiders en een nieuwe laag geluid reducerend asfalt. Bovendien is de snelheid in de kern van Nieuwleusen nu 50 km/u en tussen Nieuwleusen en Balkbrug 80 km/u.

Gedeputeerde Bert Boerman reageert verheugd: ‘Vlot en vooral veilig doorrijden op de N377 is het doel dat we met elkaar voor ogen hadden. Ik ben blij dat we dat hebben gerealiseerd en dat dit in nauwe samenspraak met de omgeving is gedaan. Dat de omvangrijke werkzaamheden ondanks uitzonderlijke weersomstandigheden op tijd zijn afgerond verdiend bovendien een compliment voor alle betrokkenen.’

De komende weken wordt er langs de N377 nog gewerkt aan de parallelwegen. Tot aan de zomer wordt er door de aannemer nog gewerkt aan de “puntjes op de ‘i’” van de Vechtdal Verbinding. De provincie gaat aan de slag met de aanplanting van het groen, waarbij er méér groen terugkomt. Daarnaast is er in samenwerking met ProRail gestart met de aanleg van de fietstunnel in de Hessenweg.

Werkzaamheden N377

De volgende werkzaamheden zijn er de afgelopen weken aan de N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug uitgevoerd:

  • De N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug is opnieuw ingericht.
  • Aan beide zijden van de N377 in Nieuwleusen zijn parallelwegen gekomen.
  • Bij de Burgemeester Backxlaan en Evenboersweg zijn Largas-rotondes gerealiseerd, dit is een combinatie tussen een rotonde en voorrangskruispunt.
  • Tussen Nieuwleusen en Balkbrug zijn fietsoversteken met middengeleiders aangelegd, op de locaties waar eerder oversteken waren voor gemotoriseerd verkeer. Ter hoogte van Sluis IV is een rotonde gerealiseerd, waar gemotoriseerd verkeer de N377 op kan en kan oversteken naar de andere parallelweg.
  • Er is een nieuwe laag (geluid reducerend) asfalt aangelegd.
  • De weginrichting in de kern Nieuwleusen is aangepast naar een 50 km/uur weg.
  • De weginrichting tussen Nieuwleusen en Balkbrug is aangepast naar een 80 km/uur weg.