Vermoedelijk steekincident in Haaksbergen, politie zoekt getuigen

Haaksbergen – Op zondagavond 8 juli tussen 23.30 en 23.50 uur is er in het centrum van Haaksbergen een conflict geweest tussen twee personen waarbij een van de twee is gestoken met vermoedelijk een mes.

Kort voor dit incident is het slachtoffer de mogelijke dader al tegen gekomen op de Spoorstaat met de kruising Hibbertsstraat. Deze fietste samen met een andere man vanuit de richting Albert Heijn, in de richting van de Markt. Het slachtoffer kwam in botsing met de fietser waarna een scheldpartij volgde.

Nadat het slachtoffer na tien minuten weer rond die plek liep, kwam er vanuit de Markt een zwarte retroscooter die recht op hem af reed. Er volgde opnieuw een botsing. Het slachtoffer zag vervolgens dat de persoon op de scooter keerde, weer op hem af reed en hierna rechtsaf sloeg, de Hibbertsstraat in.

Hij herkende de man op de scooter als de man waarmee hij kort daarvoor het conflict had gehad. De man betrof een blanke man, leeftijd 25-30 jaar, had blond haar en droeg een lichtkleurig t-shirt.

Op het moment dat de scooter het slachtoffer had geraakt, heeft de bestuurder mogelijk met een mes verwondingen bij hem aangebracht. Het slachtoffer zag kort daarna dat hij flink bloedde. Rond dit moment is er een man geweest die ter hoogte van de Albert Heijn liep en zijn hondje aan het uitlaten was. Ook kan het zijn dat er iemand aanwezig was op de Markt, gezien de sluiting van het terras bij de cafĂ©’s.

Graag komt de politie in contact met de man met de hond, of iemand die zich bevond op het plein van de Markt ten tijde van de eerste en tweede ontmoeting.

Heb je iets gezien van het eerste of tweede incident, weet je wie de twee fietsers zijn, of de persoon op de scooter, meld je dan via 0900-8844.