Verkeersmaatregelen TT Assen: 29 juni – 1 juli 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli 2018 vindt de TT Assen 2018 plaats. Het publiek zal daar in grote aantallen naartoe reizen. Bezoekers die via de A28 richting Assen reizen, krijgen het advies de navigatie ter plaatse uit te zetten en de instructies op de tekstkarren en bebording langs de weg op te volgen zodat het verkeer zo vlot als mogelijk kan doorrijden.

Weggebruikers wordt geadviseerd om goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeers- en reisinformatie te volgen.

Reisadvies motorrijders

Motorrijders vanuit Veendam (autoweg N33) en Hoogeveen (snelweg A28) volgen de A28 en keren op de racedag (zondag 1 juli) net als voorgaande jaren bij afrit 33 en worden vervolgens via de speciale motorafrit bij afrit 32 naar het TT-circuit geleid. Motoren vanuit Groningen volgen de A28 en worden op de racedag op 1 juli via deze speciale motorafrit bij afrit 32 naar het TT-circuit geleid. Op 29 en 30 juni kunnen motoren gebruik maken van afrit 32.

Reisadvies automobilisten vanuit het zuiden

Automobilisten vanuit de richting Hoogeveen (A28) worden op 30 juni en 1 juli geadviseerd om gebruik te maken van afrit 30, 31 en 31A. Onderaan de afritten staat de verwijzing naar de parkeerplaatsen op de bewegwijzering. Op 29 juni kan afrit 30, 31 en 32 gebruikt worden.

Reisadvies automobilisten vanuit noorden en oosten

Automobilisten volgen op de A28 vanuit noorden de richting naar Assen. Bij afrit 32 wordt het autoverkeer van de A28 naar de Haarweg geleid. Onderaan deze afrit staat het TT-circuit op de bewegwijzering en kan men de aanduiding TT-circuit volgen. Vanuit het oosten (N33) geldt hetzelfde. Ook vanaf de N33 worden automobilisten bij afrit 32 van de weg geleid en onderaan de afritten staat de verwijzing naar de parkeerplaatsen op de bewegwijzering.

Let op: doorrijden vanuit Groningen en de N33 richting afrit 31A is niet mogelijk. Gedurende de drie dagen van de TT is namelijk westelijke afrit 31A (A28 vanuit het noorden) afgesloten.

Openbaar vervoer tijdens TT Assen

Ondanks de staking in het openbaar vervoer rijden er voldoende pendelbussen tussen het station van Assen en het TT-circuit om alle bezoekers te vervoeren. Bezoekers die met de trein reizen en langs station Zwolle komen, moeten rekening houden met extra reistijd.

Samenwerking met weginspecteurs en verkeersregelaars

Rijkswaterstaat zet weginspecteurs in en op de toeleidende wegen naar het TT-circuit worden de routes met duidelijke bebording aangegeven. De organisatie van de TT Assen zet daarnaast extra verkeersregelaars in op de toeleidende routes en op de parkeerplaatsen. Tot slot staan op diverse locaties camera’s opgesteld om een goed overzicht te krijgen van de actuele verkeerssituatie. Dit alles om het verkeer in goede banen te leiden.

(Bron: Rijkswaterstaat)