Verkeersmaatregelen omtrent TT Assen op 23, 24 en 25 juni 2023

Archieffoto

OVERIJSSEL – Op 23, 24 en 25 juni vindt de Motul TT Assen 2023 plaats. Rijkswaterstaat verwacht veel publiek en verzoekt bezoekers die via de snelweg A28 richting Assen reizen om de navigatie ter plaatse uit te zetten en de instructies op de tekstkarren en borden langs de weg op te volgen.

Zo kan het verkeer zo vlot mogelijk doorrijden. Het advies aan weggebruikers is de actuele verkeersinformatie te volgen. “We doen ons best om iedereen zo efficiënt en veilig mogelijk van en naar het TT Circuit Assen te leiden”, aldus Rijkswaterstaat. De parkeerterreinen gaan op zondagochtend om 06.00 uur open.

Motorrijders richting TT Circuit Assen

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2023 kunnen motorrijders gebruik maken van de reguliere afrit Assen (32). Op zondag 25 juni 2023 wordt al het binnenkomende motorverkeer vanaf de A28 en de autoweg N33 via de speciale motorafrit Assen (32) naar het TT Circuit Assen geleid.

Op zondag moeten motorrijders vanuit de richting Gieten (N33) en Hoogeveen (A28) in eerste instantie doorrijden tot aan afrit Assen-West (33). Daar voegen ze uit om vervolgens via de Balkenweg onder de A28 door te rijden en weer in te voegen tussen het verkeer dat uit Groningen komt.

Motoren vanuit Groningen volgen de A28 en worden ook via deze speciale motorafrit bij afrit Assen (32) naar het TT Circuit Assen geleid.

Automobilisten vanuit het zuiden

Automobilisten vanuit de richting Hoogeveen (A28) wordt geadviseerd om gebruik te maken van afrit Beilen (30), Westerbork (31) en Assen-Zuid (31A). Onderaan de afritten staat de verwijzing naar de parkeerplaatsen op de bewegwijzering, door middel van de ‘parkeren auto’ aanduiding.

Automobilisten vanuit noorden en oosten

Automobilisten volgen op de A28 vanuit het noorden de plaatsnaam ‘Assen’. Bij afrit Assen (32) wordt het autoverkeer van de A28 afgeleid de Haarweg op. Onderaan deze afrit volgt men het TT Circuit via de bewegwijzering.

Vanuit het oosten (N33) geldt hetzelfde. Ook vanaf de N33 worden automobilisten bij afrit Assen (32) van de weg geleid en volgt men de ‘parkeren auto’ bewegwijzering.

Let op: doorrijden naar het circuit vanuit Groningen en de N33 richting afrit Assen-Zuid (31A) is niet mogelijk. Gedurende de 3 dagen van de TT is namelijk de westelijke afrit Assen-Zuid vanuit het noorden (31A) van de A28 afgesloten. Op zondagmiddag 25 juni 2023 wordt deze afrit opengesteld voor motoren die moeten keren.

Bereikbaarheid TT Circuit Assen met het openbaar vervoer

Om het circuit te bereiken worden er voldoende pendelbussen ingezet tussen station Assen en TT Circuit Assen. Elke 5 minuten rijdt er een pendelbus tussen circuit en station. In de bus kan worden in- en uitgecheckt met je bankpas of OV-chipkaart. De NS zet extra lange treinen in. Bezoekers die met de trein reizen dienen de NS-reisplanner te raadplegen voor de actuele reistijden.

Vertrekkend verkeer

Om de afwikkeling van het vertrekkend verkeer zo goed mogelijk te laten verlopen heeft elk parkeerterrein zijn eigen afvoerroute. Zet hierbij de navigatie uit en volg de bebording. Motoren in noordelijke (A28) of oostelijke richting (N33) van het circuit af worden naar afrit Assen-Zuid (31A) geleid om daar te keren en vanaf daar hun weg te vervolgen.

Samenwerking met stakeholders

Rijkswaterstaat zet weginspecteurs in en op de wegen naar het TT Circuit Assen worden de routes via borden aangegeven. De organisatie van de TT-Assen zet extra verkeersregelaars in op de routes naar het circuit en op de parkeerplaatsen.

Tot slot staan op diverse locaties camera’s opgesteld die een goed overzicht geven van de actuele verkeerssituatie. Dit om samen met alle stakeholders het verkeer in goede banen te leiden.