Verdachte aangehouden van overval tankstation Borne waar dader als zwarte piet verkleed was

Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere overvallen. De mannen worden tevens verdacht van betrokkenheid bij de overval waarbij de overvaller in de shop verkleed was als zwarte piet.

Op 30 november 2014 werd het Avia-tankstation in Borne overvallen door een man die verkleed was als zwarte piet. Hij sloeg tijdens de overval de medewerkster met een houten knuppel zo hard dat zij hierdoor blijvend hersenletsel opliep.

De politie vermoedt dat deze man op 4 december ook een overval pleegde op het Shell Tankstation aan de Willem van Otterloostraat in Hengelo.

Op maandag 11 januari 2016 werd een 19-jarige man uit Enschede in zijn woning aangehouden. Op hetzelfde moment werd ook een 20-jarige man uit Hengelo in zijn woning aangehouden.

De beide aangehouden mannen worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere overvallen. De politie heeft de woningen van de mannen doorzocht en hierbij een aantal goederen voor nader onderzoek in beslag genomen.

Goed recherchewerk en tips van burgers

De politie kwam beide mannen mede op het spoor dankzij tips en aanwijzingen van burgers na publicatie in de opsporingsprogramma’s Onder de Loep van RTV Oost en Opsporing Verzocht van AVROTROS. Rechercheurs van het Overvallenteam van district Twente hebben tevens zeer uitvoerig en geduldig op alle mogelijke manieren gerechercheerd om uiteindelijk te kunnen overgaan tot deze aanhoudingen.

De aangehouden mannen worden verdacht van meerdere overvallen, zijn in verzekering gesteld en opgesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne.