Veiligheidsregio Twente: ‘Protestactie boeren brengt mensenlevens in gevaar’

ARCHIEFFOTO

OVERIJSSEL – Door de boerenacties van vandaag op de A1 en de A35 loopt het verkeer op vele plaatsen in Twente vast. Dit zorgt volgens plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente Arjen Gerritsen voor onveilige situaties.

Plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente Arjen Gerritsen noemt deze acties onaanvaardbaar. “Zowel de snelwegen als andere wegen in de regio lopen vast door deze actie. Daardoor worden mensenlevens in gevaar gebracht omdat niet meer kan worden ingestaan voor spoedige hulpverlening door ambulances en brandweer in een groot deel van Twente. Die kunnen geen kant op. Een vluchtstrook vrijhouden doet daar niets aan af. Daar gaan deze actievoerders aan voorbij. Een kleine groep mensen is onverantwoordelijk bezig. Als mensen op deze manier aandacht willen vragen voor hun zaak, dan is dat helemaal de verkeerde weg. Er is geen enkel argument dat deze acties goedkeurt’.

UPDATE: Demonstrerende boeren hebben de blokkade op de A1/A35 rond 16.45 uur opgeheven. Het verkeer begint langzaam weer op gang te komen.