UPDATE: Zeer grote brand Grip1 bij autobedrijf in De Lutte

Foto: Politie

De Lutte –  Op zaterdag 23 mei 2020 om 13.19 uur kwam er bij de brandweer een melding van een autobrand aan de Dorpsstraat in De Lutte binnen. Al snel was het duidelijk dat het om een grote hoeveelheid opgestapelde sloopauto’s betrof.

Vele tientallen sloopauto’s hadden vlam gevat. Hierbij kwam veel zwarte rook vrij. De rook was tot in de verre omgeving te zien en trok in de richting van natuurgebied Lutterzand en Duitsland. In deze omgeving zijn er metingen verricht om te kijken of er te hoge concentraties gevaarlijke stoffen in de rook zaten. Ontruiming van de omgeving was niet nodig. Wel is het advies gegeven om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven en zijn de afritten van de A1 en enkele wegen tijdelijk afgesloten.

De inzet van de brandweer was er op gericht om verdere uitbreiding op het sloopterrein en overslag naar naastliggende panden te voorkomen. Om te blussen was er veel water nodig dat met een watertransportsysteem uit een vijver in de omgeving aangevoerd moest worden. Uitbreiding en overslag van de brand is dankzij de inzet van veel materieel en personeel voorkomen. Om 16.12 uur kon het sein “brandmeester” gegeven worden. Het nablussen zal nog wel enige tijd duren.

Bij het bestrijden van de brand is er gebruik gemaakt van onze drone “Argus”. Deze kon een goed beeld van de brandhaarden geven.

Bij het bestrijden van de brand zijn er ongeveer 100 brandweermensen en voertuigen van bijna alle kazernes uit Twente ingezet.