UPDATE: Boeren voeren actie op meerdere plekken in Overijssel vanwege stikstofplannen

Foto: Gert Stegeman

OVERIJSSEL – Zoals aangekondigd gaan boeren sinds vanmiddag 12.00 uur opnieuw de weg op uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Op meerdere snelwegen in het land, zoals de A67, de A28 en de A2, staan of rijden tractoren en kan het verkeer niet doorrijden.

N36 en N34

In Overijssel staan boeren met hun trekkers op de op en afrit van de N36 bij Westerhaar. Ook het viaduct staat vol met trekkers. Het verkeer ondervind geen hinder van de actie op de N36. Ook op de rotonde N34 afslag J.c.Kellerlaan in Hardenberg staan boeren met trekkers.

Vollenhove, Rijssen en Raalte

Ook de N331 bij Vollenhove is geblokkeerd door enkele tientallen trekkers. Vermoedelijk zal  op meerdere locaties in Overijssel actie worden gevoerd. Voor het gemeentehuis in Rijssen staan zo’n 20 a 30 trekkers.

Ook boeren uit de gemeente Raalte hebben op diverse plekken in Raalte hun ongenoegen geuit over het landelijke stikstofbeleid. Na een korte protestactie bij Kruispunt Bos reden de boeren richting het gemeentehuis.

De boeren willen met het protest hun ongenoegen laten blijken over de stikstofplannen van het kabinet. Morgen stemt de Tweede Kamer over de stikstofplannen.

N34 (foto: Gert Stegeman)
N34 (foto: Gert Stegeman)
N34 (foto: Gert Stegeman)
N34 (foto: Gert Stegeman)