UPDATE: Boeren bij ’t Harde van de A28 gehaald

OVERIJSSEL – Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) demonstreert vandaag vanaf 12.00 uur in Den Haag. De Tweede Kamer debatteert vandaag over het geklapte landbouwakkoord.

Het is nog onduidelijk hoeveel boeren aan het protest zullen meedoen. Bij een aantal locaties langs snelwegen in Overijssel zijn wel boeren met trekkers gesignaleerd. Onder meer langs de A1 bij Bathmen stonden vanochtend al trekkers. De politie is met deze boeren in gesprek om te voorkomen dat zij met hun trekkers de snelweg op gaan.

Ook bij De Lichtmis langs de A28 verzamelen zich trekkers. Vanuit het noorden is via de A28 een groep trekkers aan het opstomen richting Amersfoort. Deze groep van rond de 30 trekkers reed rond 08.00 uur ter hoogte van Zwolle.

De gemeente Den Haag verwacht niet dat boeren massaal naar de stad komen om te demonstreren om 12.00 uur. Een woordvoerder van burgemeester Van Zanen laat weten dat het gemeentebestuur ‘geen enkele reden’ heeft om aan te nemen dat de demonstranten in groten getale komen opdagen of dat hun protest tot ‘wanordelijkheden’ zal leiden. In Den Haag is wel inmiddels een noodbevel van kracht om de trekkers die komen tegen te houden.

UPDATE: De politie heeft ter hoogte van ’t Harde de groep boeren met hun trekkers van de A28 gehaald. De bestuurders hebben een bekeuring gekregen. Het konvooi rijdt nu via de Zuiderzeestraatweg in de richting van Harderwijk.