UPDATE: Bestuurder crash Bergentheim was vermoedelijk onder invloed

( Foto: PNN ( redactie@persbureau-pnn.nl )

Bergentheim – In de nacht van dinsdag 5 mei op woensdag 6 mei is in Bergentheim een auto met hoge snelheid een woning binnengereden en op zijn kop in de woonkamer terechtgekomen. Op het moment van de crash waren de bewoners, een 56- jarige man en een 53- jarige vrouw aanwezig in de woning.

De bewoners zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto, een 51- jarige man uit Hardenberg, wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en hij wordt gehoord zodra dit mogelijk is.

Rond 23.15 verloor de bestuurder van de auto macht over het stuur en eindigde in de woonkamer van de woning op de Van Roijensweg (N343). Aan de aanrijding ging een achtervolging vooraf die begon in Twente.

Een bestuurder reed in de omgeving van Vroomshoop en was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar dit stopteken werd genegeerd. De bestuurder vervolgde zijn weg en werd vervolgens door agenten van het politiedistrict IJsselland, in de omgeving van Hardenberg, ook achtervolgd.

De auto reed met hoge snelheid op de Van Roijensweg en verloor de macht over het stuur, waardoor de bestuurder met een flinke klap tegen de gevel van de woning aanreed en vervolgens in de woonkamer tot stilstand kwam. De auto begon te branden, maar de brand kon snel geblust worden door de brandweer.

Nader onderzoek

De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij behandeld wordt aan zijn verwondingen. Nader onderzoek moet duidelijk maken waarom hij zo hard reed en of er mogelijk sprake was van alcohol of drugs. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.