UPDATE: 5-jarige jongen bevrijd onder puin ingestorte grillroom in Coevorden

Foto: Teun

Coevorden – In de Sallandsestraat in Coevorden is vanmiddag even voor drie uur een ontploffing geweest in een grillroom.

Het pand is deels of volledig ingestort na de ontploffing. De Veiligheidsregio Drenthe heeft inmiddels GRIP 1 afgekondigd. Er zijn veel brandweerkorpsen opgeroepen. Ook zijn twee traumahelikopters opgeroepen.

STH-Teams Zwolle en Drachten

Specialistische eenheden (STH) van de brandweer uit Zwolle en Drachten zijn ter plaatse voor technische hulpverlening. Deze specialistische teams worden opgeroepen als instorting dreigt of als eventuele slachtoffers lastig te bereiken zijn.

Twee slachtoffers

De persoon die nog onder het puin ligt is volgens een woordvoerder van de brandweer aanspreekbaar. Het zou gaan om een 5-jarige jongetje. De hulpdiensten hebben contact met het jongetje en werken weloverwogen samen om het jongetje zo snel mogelijk te bevrijden. Dit duurt naar verwachting nog wel een paar uur.

De vader van de jongen raakte gewond. Hij is uit het pand gehaald en afgevoerd naar het ziekenhuis. De man is de eigenaar van de grillroom.

Ook omliggende panden worden gecontroleerd of ze nog veilig zijn. Om veilig te kunnen werken is het water en de stroom er in de Sallandsestraat en omgeving af, meldt de Veiligheidsregio. Ook wordt een extra kraan neergezet.

Oorzaak

De brandweer heeft nog geen idee wat de explosie heeft veroorzaakt.

UPDATE 20.10 uur:

De veiligheidsregio Drenthe laat weten dat het 5-jarige jongetje onder het puin vandaan is. De jongen is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Teun
Foto: Teun
Foto: Teun
Foto: Teun
Foto: Teun