Twee mannen uit Hardenberg aangehouden voor mishandeling

Een 33-jarige man kwam zondagmorgen 13 september om 5.30 uur thuis na een feestje. Hij was de sleutel van zijn woning aan het Grasklokje in Hardenberg vergeten en wachtte tot zijn vrouw de voordeur opende.

Op dat moment riep een, voor hem onbekende, man vanaf de straat hem toe dat hij aan het inbreken zou zijn. De 33-jarige man werd door zijn vrouw de woning ingelaten. Na ongeveer 10 minuten werd er langdurige aan de voordeur van de man gebeld. Toen hij ging kijken zag hij twee mannen staan waaronder dezelfde man staan die hem even daarvoor had aangesproken vanaf de straat.

De twee mannen trokken de 33-jarige man vanuit zijn huis naar buiten waardoor hij ten val kwam. De twee mannen trapten en sloegen op de bewoner in net zolang tot zijn vrouw riep dat ze de politie ging bellen. Het is de bewoner niet duidelijk waarom deze, voor hem onbekende, mannen hem zonder aanleiding mishandelden.

De gealarmeerde politie stelde meteen een onderzoek in. Zij zagen omstreeks 6.15 uur een man die voldeed aan het signalement op een fiets rijden over de boterbloem. Toen de agenten hem vroegen te stoppen ging de man er vandoor. Ter hoogte van de Waterlelie konden de agenten de man als nog tot stoppen dwingen en werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man, 24 jaar uit Hardenberg, werd opgesloten voor nader onderzoek.

Een politieagent zag, terwijl er een aangifte in de woning van het slachtoffer werd opgenomen dat er een personenauto door de straat reed. Als bijrijder zag hij een man in de auto zitten die voldeed aan het signalement van de tweede verdachte.

De politieagent is in zijn dienstauto gestapt en is de personenauto gevolgd en heeft de bestuurster gecontroleerd. De vrouw vertelde dat ze op zoek was naar een 24-jarige man uit Hardenberg. Ze zocht de verdachte die even daarvoor was aangehouden. De agent heeft de man die naast de vrouw zat aangehouden omdat hij tevens voldeed aan het opgegeven signalement van de tweede verdachte.

Hij wordt verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging. Ook deze man, 22 jaar uit Hardenberg, is opgesloten voor nader onderzoek. De 33-jarige man deed aangifte van mishandeling.