Strooiwagens en sneeuwploegen van Rijkswaterstaat staan klaar voor winterse neerslag

Foto: Rijkswaterstaat

OVERIJSSEL – Na het mooie en droge weer van de afgelopen weken verwacht het KNMI de komende dagen winterse neerslag. Het weerinstituut heeft hier code geel voor afgegeven. De gladheid kan voor hinder op de weg zorgen. Ga je morgen en vrijdag de weg op? Bereid je dan goed voor en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan.

Vanaf het begin van donderdagmiddag kunnen winterse buien op de Waddeneilanden plaatselijk al voor gladheid zorgen. Later in de middag verwacht het KNMI gladheid door sneeuwval in het noordoosten. In de avond breidt dat zich uit over de rest van het land. In Limburg gebeurt dit pas rond middernacht. De sneeuw houdt waarschijnlijk aan tot en met vrijdagochtend, waarna de gladheid in de loop van vrijdagmiddag zal verdwijnen.

Hoewel de winterse neerslag misschien vrij laat in het seizoen valt, staat Rijkswaterstaat zoals altijd klaar om de gladheid te bestrijden. “Ons gladheidsseizoen loopt officieel tot 1 mei en dus staan wij ook nu nog steeds stand-by om – wanneer nodig – gelijk de weg op te gaan. En mocht er na 1 mei nog steeds sprake zijn van winterse omstandigheden, ook dan zullen we de gladheid bestrijden.”