Stomdronken vrachtwagenchauffeur van de weg gehaald bij De Lichtmis

HASSELT – Zaterdagavond omstreeks 19:00 uur kreeg de politie een melding van iemand die achter een vrachtwagen reed die gevaarlijk slingerde over de Vaartweg en daarbij volgens de melder zo nu en dan op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terechtkwam en daarbij het tegemoetkomende verkeer in gevaar bracht.

De politie reed direct vanaf meerdere plaatsen aan om de vrachtauto te kunnen stoppen. De melder was achter de vrachtauto blijven rijden met de knipperlichten aan om het overige achteropkomende verkeer te waarschuwen om niet in te halen.

Eerst reed de vrachtauto richting Hasselt maar daar keerde de chauffeur en reed weer terug richting De Lichtmis. Bij De Lichtmis reed de chauffeur van de vrachtauto zich vast op de carpoolplaats aan de Oude Rijksweg waar de politie de bestuurder van de vrachtauto aantrof.

Bij controle bleek de vrachtwagenchauffeur, een 38-jarige man uit Roemenië, onder invloed te zijn. Hij blies een G/F bij de blaasproef op straat. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 1025 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakte proces-verbaal tegen hem op. De vrachtauto werd afgesleept.