Start zomervakantie regio Noord, drukte verwacht op A1, A28 en A35

Archieffoto: Gerrit Bouwhuis

OVERIJSSEL – De zomervakantie voor regio Noord start dit weekend. Rijkswaterstaat verwacht vanaf vrijdag na het middaguur meer drukte op de wegen richting het zuiden en oosten van het land. Weggebruikers doen er goed aan om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te bekijken.

Vorige week begon de zomervakantie in regio Midden. Nu is regio Noord aan de beurt. De vrijdagavondspits zal vroeg op gang komen. Vanaf het middaguur wordt het geleidelijk drukker op de rijkswegen.

Het vakantie- en recreatieverkeer mengt zich dan met het woon-werkverkeer. Ook op zaterdag en zondag zal het drukker zijn op de weg door vertrekkend vakantieverkeer.

Drukker op verschillende snelwegen

Op verschillende wegen moet je rekening houden met een drukker verkeersbeeld. Bijvoorbeeld op de A28 tussen Groningen en Zwolle en de A16 tussen Dordrecht en Breda. Hetzelfde geldt voor de A50 naar het zuiden en de A2 rondom Eindhoven.

Ook in de richting van Duitsland zul je veel vakantieverkeer tegenkomen, zoals op de A37, A35, A12 en de A1. Maar ook op andere wegen kan het drukker zijn. Bekijk daarom voor vertrek de verkeersinformatie.

Werkzaamheden dit weekend

Ga je dit weekend naar je vakantiebestemming? Houd dan rekening met verschillende wegwerkzaamheden in het land. Zo werkt Rijkswaterstaat in beide richtingen op de N36 tussen Mariënberg en Dedemsvaart/Raalte.  Hier lees je meer over de weekendwerkzaamheden.

Bereid je reis goed voor

Rijkswaterstaat adviseert om voor vertrek je route te checken. Zo ga je goed voorbereid op pad. Daarnaast is het verstandig om een flesje koud water mee te nemen. Dit kan altijd handig zijn als je plotseling in een file terechtkomt.