Schade aan politieauto na achtervolging in Bergentheim

Foto: Politie

Afgelopen nacht reden agenten in de omgeving van Bergentheim toen ze een personenauto zagen rijden die hun aandacht trok. De agenten zagen een “bekende” achter het stuur zitten waarvan ze wisten dat hij geen geldig rijbewijs had.

Hierop kreeg de bestuurde een stopteken. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor.

De bestuurder probeerde de agenten af te schudden en reed met hoge snelheid een onverharde weg op en reed vervolgens door een weiland om uiteindelijk weer op de openbare weg terecht te komen.

De bestuurder stopte vlakbij zijn eigen woning en probeerde in zijn woning te komen. De agenten waren er snel bij en wisten de verdachte op de oprit aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex te Zwolle voor verder onderzoek. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen.

Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt voor: rijden zonder rijbewijs, negeren Stopteken, rijden onder invloed van verdovende middelen, rijden met onverzekerd en geschorst voertuig en bezit van inbrekerswerktuig.

Na de aanhouding bleek dat de dienstauto behoorlijke schade had opgelopen door achter de verdachte aan te rijden over de onverharde wegen en weiland.

Foto: Politie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*