Rijbewijzen ingevorderd en flinke bekeuringen bij verkeerstoezicht politie Hof van Twente

HOF VAN TWENTE – Gisteren, maandag 6 mei, heeft de politie onopvallend verkeerstoezicht gehouden in het werkgebied Hof van Twente.

Hierbij viel ’s morgens een bestuurster op met op de teller 147 km/h, terwijl  100 km/h was toegestaan. Op een paar kilometers na mocht zij, na alle correcties, nét haar rijbewijs houden maar kan ze wel een flinke bekeuring van €461 (ex. administratiekosten) tegemoet zien.

Niet veel later bood zich de volgende kandidaat aan. Deze had maar liefst 166 km/h op de teller, ook toen was er 100 km/h toegestaan. Hij verklaarde dat hij dit niet in de gaten had gehad. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en hij mocht vervoer voor zichzelf en zijn werkbus gaan regelen want hij mag zelf geen meter meer rijden.

’s Middags werd een Duitse bestuurder van de snelweg gehaald bij Borne. Hij tikte de 172 km/h aan. Tevens vond hij het nodig om ontzettend te bumperkleven bij andere bestuurders die géén 172 km/h reden. En dat waren er nogal wat. Ook zijn (Duitse) rijbewijs is ingevorderd en ook hij mocht vervoer gaan regelen voor zichzelf en de auto.

Later werd nog een auto in beslag genomen van een bestuurster die voor de tweede keer zonder rijbewijs achter het stuur werd betrapt.