Politie zoekt getuigen van dodelijk ongeval 10 jarige jongen op de Gemeenteweg in Staphorst

Op maandag rond het middaguur werd op de Gemeenteweg een 10-jarige jongen aangereden op de fiets. Als gevolg van deze aanrijding is het jonge slachtoffer overleden.

Rond 12.00 uur reed het slachtoffer in de richting van de Lankhorsterweg. Op de Gemeenteweg is op de rechterzijkant van de weg met belijning een fietsstrook aangebracht. Het slachtoffer fietste links naast een vriendje.

Op dezelfde weg reed in de zelfde richting een personenauto. Door nog onbekende oorzaak reed de bestuurder van deze auto de fiets van het slachtoffer van achteren aan.

Door de klap belandde de jongen gewond in de berm. Het slachtoffer werd bijgestaan door omstanders tot aan de komst van de ambulance. Later op de avond overleed de jongen als gevolg van zijn verwondingen.

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar de precieze oorzaak en situatie op het moment van het ongeval. Om die reden roept de politie getuigen op zich te melden die het ongeval hebben zien gebeuren.

De politie is met name op zoek naar mensen die bijvoorbeeld achter de betrokken personenauto hebben gereden óf juist in tegengestelde richting reden en kunnen helpen met het onderzoek naar de toedracht. Hebt u het ongeval zien gebeuren? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.