Politie zoekt getuigen serie vernielingen in Geesteren

De politie in Berkelland is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van een serie vernielingen in Geesteren in de nacht van maandag op dinsdag 29 december.

In totaal liepen acht auto’s schade op en zijn diverse lampen en ruiten van panden vernield. De politie heeft direct een uitgebreid onderzoek ingesteld en roept gedupeerden die zich wellicht nog niet gemeld hebben op om alsnog aangifte te doen.

Dinsdagochtend kwam als eerste een melding binnen over vernielingen bij het scoutinggebouw aan de Oude Diepenheimseweg. Van vier voertuigen bleken ruiten en/of spiegels vernield en twee lampen van de klimtoren zijn vernield.

Daarna kwamen meldingen van vernielingen op het Rosbach, D’n Goarden, Dennendijk, Blauwe Torenweg, Kerkplein, Esweg. Hier zijn van voertuigen ruiten ingeslagen, is een tuinbeeld vernield en zijn makelaarsborden omver getrokken.

Rond 03.00 uur is een melding geweest van een inbraak in een schuur aan de Hagensweg in Geesteren. Hierbij zijn twee personen overlopen. Een getuige is hen achtervolgd maar verloor de verdachten uit het oog. Er bleek niets te zijn gestolen. De politie vermoedt na eerste onderzoek dat deze inbraak gepleegd is door dezelfde daders die de vernielingen gepleegd hebben.

Het beeld tot nu toe op basis van het eerste onderzoek is dat de vernielingen gepleegd zijn door een kleine groep jongeren bestaande uit twee tot vier personen.

Onderzoek

De politie vraagt mensen die mogelijk nog geen aangifte gedaan hebben van een vernieling, om dat zo snel mogelijk alsnog te doen. Dat kan heel eenvoudig via het aangifteformulier op www.politie.nl

Heeft u iets gezien of weet u meer? Geef dit door aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).