Politie: Onderzoek naar strafbare feiten gepleegd bij intocht in Staphorst

STAPHORST – De politie start een onderzoek naar het hinderen van een toegestane demonstratie en andere strafbare feiten die vandaag in en om Staphorst zijn gepleegd. Er zijn aangiftes gedaan bij de politie van bedreiging, vernieling van een auto en diefstal van goederen uit een auto. De politie zegt over diverse camerabeelden van de incidenten te beschikken.

De politie zegt vooraf afspraken te hebben gemaakt met de demonstranten van KOZP over het begidsen van de demonstranten vanuit Zwolle richting Staphorst. “Deze groep was nog onderweg naar Staphorst toen de blokkades werden opgeworpen en de eerste incidenten plaatsvonden. Daardoor was politie-inzet op verschillende locaties noodzakelijk en kon de veiligheid van zowel bezoekers als demonstranten niet meer gewaarborgd worden op het Marktplein in Staphorst. De groep demonstranten is daarop omgekeerd”, aldus de politie.

De politie zegt te betreuren dat de demonstratie verboden moest worden. “Het recht om te demonstreren is een groot goed in Nederland”, aldus de politie.