Politie houdt grote actie om drankrijders in Twente aan te pakken

Op vrijdag 23 februari hield de politie op diverse plaatsen in Twente een verkeerscontrole, die met name gericht was op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Tussen 16.00 en 23.30 uur hebben er in totaal 275 automobilisten een blaastest mogen doen, en daarvan had niemand teveel gedronken.

Eèn automobilist viel tijdens de controle dusdanig op, dat de politie naast de alcoholtest ook een speekseltest van hem heeft afgenomen. Deze test bleek positief. De bestuurder is aangehouden en er is door een arts bloed van hem afgenomen.

Dat bloedmonster wordt door het NFI onderzocht, en aan de hand van de uitslag zal de hoogte van de boete bepaald worden. De bestuurder mocht in elk geval de eerste 24 uur niet meer rijden. De boete krijgt hij later thuisgestuurd.

Verder heeft één bestuurder een bekeuring gekregen voor handheld bellen.

“Het mooie van een dergelijke controle is, dat we meteen ook inzichtelijk krijgen wie er in ons gebied rijdt. Dit is met het oog op eventuele inbraken en andere criminele activiteiten, heel belangrijke informatie voor ons”, aldus de politie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*