Politie haalt man in bezit van vermoedelijk antiek pistool uit trein op station Goor

Foto: Politie

GOOR – Een 24-jarige man uit Oldenzaal is vrijdagavond rond 23.00 uur op het station in Goor uit de trein gehaald en aangehouden voor verboden wapenbezit.

De politie kreeg een melding over een persoon die in de trein van Zutphen naar Oldenzaal zat en een vuurwapen bij zich droeg. Dit voorwerp werd door de man vastgehouden en heen en weer bewogen. Een medepassagier zag dit en voelde zich hierdoor erg onveilig. Het voorval werd gemeld aan 112 terwijl men zich verstopte op het toilet.

De gealarmeerde agenten waren binnen drie minuten ter plaatse en kamden de zojuist gearriveerde trein uit. Ze troffen de bewuste reiziger aan met het vuurwapen nog in zijn handen. Deze werd snel afhandig gemaakt waarop de verdachte aangehouden kon worden.

Onderzoek moet uitwijzen om wat voor categorie vuurwapen het gaat. Op het oog leek het te gaan om een antiek pistool. De Wet wapens en munitie geeft in ieder geval duidelijk aan dat (antieke) wapens niet in het openbaar mogen worden gedragen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Het wapen is in beslag genomen.