NS: nog niets te zeggen over wanneer treinen weer rijden

Archieffoto

LANDELIJK – ProRail en NS houden er rekening mee dat de hinder nog de rest van de dag zal duren. Gezien de enorme windkracht en de omvang van het stormgebied verwachten ProRail en NS dat het veel tijd kost om omgevallen bomen te verwijderen en sporen en bovenleiding te herstellen.

Vanaf het begin van de middag gaat NS zogenaamde “schouwtreinen rijden”. Machinisten rijden dan op lage snelheid over de afgesloten spoorlijnen, om zo de staat van het spoor te inspecteren. Vanwege de veiligheid gebeurt dat met lege treinen. Met deze schouwtreinen, wordt duidelijk hoe groot de schade is en vervolgens kunnen aannemers beginnen met opruimen en herstel.

Zodra dat gebeurd is, kan de vervoerder op de herstelde spoorlijn geleidelijk het treinverkeer hervatten. Omdat de omvang van de schade nog niet duidelijk is, is nu nog niet in schatten of en waar het treinverkeer hervat kan worden. Reizigers moeten in het stormgebied daarom de hele dag rekening houden met hinder. Reizigers wordt geadviseerd om alternatief vervoer te zoeken.