Nieuwe piek waterpeil Vecht in weekend verwacht in IJssel na het weekend

Foto: Gert Stegeman

OVERIJSSEL – Het water in de Sallandse weteringen en overige wateren is door de flinke buien van de afgelopen dagen gestegen. Maar sinds vanmorgen dalen ze ook al weer.

De volgende piek op de Vecht verwacht het waterschap aankomend weekend, die op IJssel na het weekend. “De werkzaamheden die we hiervoor moeten uitvoeren, kunnen we met eigen medewerkers aan. Denk hierbij aan dijkinspecties en het op orde houden van de waterafvoer door duikers goed open te houden (duikers zijn buizen onder de weg door die sloten met elkaar verbinden) en technische storingen aan gemalen en stuwen snel verhelpen”, aldus het waterschap.

Het watersysteem (het stelsel van sloten, kanalen en weteringen) wordt tot het uiterste getest, maar het lukt nog altijd goed om het teveel aan water gedoseerd af te voeren. Het blijft nat en verzadigd.

Met meer drogere omstandigheden in het vooruitzicht lijkt het de goede kant op te gaan. “Maar we blijven waakzaam en onverminderd onze wateren monitoren”, laat het waterschap weten.