Na eerdere aanhouding opnieuw onrust in Zwolle over man die kinderen aanspreekt

De aanhouding van de man (56) met een gebiedsverbod bij winkelcentrum Stadshagen

ZWOLLE – Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de Politie Zwolle melding van een man die in de wijk Stadshagen kinderen aansprak. Het ging om een man met een lichte huidskleur, donkerblauwe pet, donkerblauwe hoody, kakikleurige broek en zwarte sportschoenen met witte strepen.

”Door dit voorval is er de nodige onrust ontstaan onder ouders en kinderen in de wijk. De man (56) heeft een gebiedsverbod gehad voor de wijk Stadshagen die hij later overtrad, waarna hij is aangehouden. Aangezien de man zeer regelmatig bij de politie in beeld is vanwege overlast, vernielingen en diefstallen, is hij overgebracht naar een speciale inrichting voor veelplegers. De man blijft voor langere tijd gedetineerd!” ,meldt de politie vrijdagmiddag op Facebook.

Vandaag zijn er nieuwe soortgelijke signalen ontvangen uit de wijk Stadshagen. Deze worden door de politie onderzocht. “Ons bleek dat oude informatie over de man die al gedetineerd zit in deze signalen verweven zit. Op deze wijze wordt verkeerde informatie verspreid.”, zo laat de politie weten.

Mocht u signalen hebben waarbij sprake is van een ander signalement dan hierboven genoemd, twijfel niet en bel de politie.

“Het is wellicht verstandig om thuis met uw kind(eren) te bespreken om voorzichtig te zijn wanneer zij worden aangesproken door iemand die zij niet kennen. Maak in zo’n geval altijd melding bij de politie. Dat kan via 0900-8844, of bij spoed via 112. Door alerte meldingen kunnen wij snel ingrijpen.”