Mobiele Eenheid (ME) gaat oefenen in Raalte

Foto ter illustratie

RAALTE – De politie organiseert op dinsdag 12 en woensdag 13 april een oefening samen met de mobiele eenheid (ME) in Raalte. De oefening vindt plaats in de straten: Saffraan, Pimpernel, de Hoven, Kervel, Laurier, Bevernel en Kamille. Op beide dagen duurt de oefening van 09.15 uur tot 12.00 uur.

Er vindt een zogenaamd festival plaats in de wijk. De ME heeft als taak de bezoekers van het festival naar het festivalterrein te brengen. Zij treden ook op bij kleine incidenten die door de bezoekers in scène worden gezet. De bezoekers verspreiden zich over de genoemde straten en zijn herkenbaar doordat zij een gekleurd hesje dragen.

Wat merkt de omgeving ervan?

Bewoners en andere aanwezigen kunnen zich vrij bewegen in de straten en hoeven niet binnen te blijven. De mogelijkheid bestaat wel dat ze worden aangesproken door een agent in het kader van de oefening. De wegen worden niet afgesloten. Om voorbijgangers op de oefening te attenderen, worden aan het begin van de straten borden geplaatst met daarop aangegeven dat er een ME-oefening plaatsvindt. Op dinsdag 12 april vliegt er een drone van de politie over de wijk. Deze wordt alleen voor de oefening ingezet.

Op elkaar ingespeeld

Burgemeester Martijn Dadema: “Ontzettend goed dat deze oefening plaatsvindt in Raalte Het is belangrijk om dit soort oefeningen te laten plaatsvinden. Bij een daadwerkelijke calamiteit zijn agenten beter op elkaar ingespeeld en ook op de werkelijke situatie.”