Merrie vermoedelijk overleden na mishandeling natuurgebied Brucht

Donderdag 21 mei is in een sloot van een natuurgebied in Brucht een dode merrie aangetroffen. Het dier bleek te zijn mishandeld en is mogelijk als gevolg hiervan overleden.

Het dier werd donderdagmiddag in een weiland dood aangetroffen. ’s Morgens is de merrie nog in ogenschijnlijk goede gezondheid in het weiland gezien. Vrijdagmorgen 22 mei werd de politie in kennis gesteld van het dode dier. Een dierenarts die de merrie onderzocht vermoedt dat het paard aan de gevolgen van deze mishandeling is overleden.

Sporenonderzoek

Er is een uitgebreid forensisch sporenonderzoek verricht en de verkregen informatie wordt uitgewisseld met het landelijk opererend onderzoeksteam van dierenmishandelingen. In gevallen waarin sprake is van mogelijke mishandelingen zoals deze, is het belangrijk om de plaats waar het gewonde dier wordt aangetroffen zo min mogelijk te betreden. Dit in verband met het sporenonderzoek.

Getuigenoproep

Uiteraard dienen verdachte situaties in dit kader zo spoedig mogelijk gemeld te worden. Mensen die iets verdachts hebben gezien of informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844

De eigenaar van het paard heeft uit privacyoverwegingen nadrukkelijk aangegeven geen contact te willen hebben met vertegenwoordigers van de media of andere belangstellenden. Daarom is er geen nadere locatie van het incident in dit bericht vermeld.