Meerdere drank/drugsrijders van de weg gehaald

Foto: Politie
  • 47
  •  
  •  
  •  
  •  

Dit weekend heeft de politie meerdere malen te maken gehad met bestuurders die onder invloed van alcohol of andere middelen hebben deelgenomen aan het verkeer.

Nieuwleusen

Vrijdagnacht kreeg de politie op het Westeinde in Nieuwleusen te maken met een 24-jarige bestuurder, waarvan agenten sterk het vermoedden hadden dat hij onder invloed verkeerde van drugs. Hierop hebben agenten hem aangehouden en is er bij hem op het politiebureau in Zwolle bloed afgenomen door een arts.

Deze bloedmonsters zullen bij het NFI in Den Haag worden onderzocht op de aanwezigheid van verboden middelen. Deze man bleek tevens te rijden terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd.

Dalfsen

Zaterdagavond vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Welsummerweg in Dalfsen, waarvan de bestuurder overduidelijk zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Deze 38-jarige man is meegenomen naar het bureau in Ommen en daar heeft hij een test op de ademanalyse moeten ondergaan.

Hier kwam een uitslag uit van 1220 ug/l, terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is voor gevorderde bestuurders. Het rijbewijs van de man is meteen ingevorderd en hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Dalfsen

Zaterdagnacht werd een 22-jarige man uit Heino aan de kant gezet, omdat hij de maximumsnelheid op de Heinoseweg bij Dalfsen overschreed met 50 km/h. Van deze man werd eveneens een blaastest afgenomen en hieruit bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. Ook hij is meegenomen naar het bureau in Ommen en na de ademanalyse was de uitslag 570 ug/l.

De man bleek tevens minder dan vijf jaar geleden zijn rijbewijs te hebben gehaald en was dus nog een beginnend bestuurder. De maximaal toegestane hoeveelheid voor beginnende bestuurders is 88 ug/l. Ook het rijbewijs van deze bestuurders is meteen ingevorderd.