Mannen uit Twenterand aangehouden na levensgevaarlijke achtervolging in Emmen

Archieffoto

Twente – Emmen – Op woensdag 29 april omstreeks 16.00 uur heeft de politie in Emmen twee verdachten aangehouden voor diefstal van een personenauto.

Een kwartier daarvoor was melding gedaan van diefstal van een personenauto in Valthermond. Al zoekende kwamen agenten in het centrum van Emmen het voertuig tegen en zijn er achter gaan rijden. Het voertuig had inmiddels al andere kentekenplaten erop zitten. Na het tonen van het stopbord volgde een achtervolging.

Na een achtervolging door Emmen probeerden de agenten op de dubbelbaanse Hondsrugweg de auto in te halen, echter de bestuurder stuurde opzij en ramde met zijn zijkant de inhalende politie Mercedes. Als gevolg hiervan maakte de politieauto een 180 graden slip en kwam op de rijbaan tot stilstand. De betrokken personenauto raakte aan de rechterkant van de weg en kwam tegen een boom in de berm tot stilstand. De twee mannen vluchtten uit de auto. Eén van de verdachten kon kort hierna worden aangehouden en de ander vluchtte de tuinen in van de aldaar gelegen woningen.

De politieheli was in de buurt en heeft de achtervolging en de vluchtende daders kunnen vast leggen. De piloten hadden continu zicht op de vluchtende dader en deze kon op hun aanwijzingen kort hierna worden aangehouden.

Het gaat om een 30-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en een 31-jarige man uit Vriezenveen. Zij zitten vast voor verder onderzoek.