Man uit Ossenzijl betrokken bij ernstig ongeluk op de A6

In de nacht van zaterdag 25 juli op zondag 26 juli vond op de Rijksweg A6 bij hectometerpaal 56.4 een ernstig ongeval met meerdere auto’s plaats. Eén van de inzittenden raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd.

Rond 02.20 uur reden drie auto’s over de Rijksweg A6 in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van Almere wilde een van de auto’s, bestuurd door een 29-jarige inwoner van Ossenzijl, de twee andere auto’s passeren.

Dit gebeurde vermoedelijk met een hogere snelheid dan toegestaan en mede hierdoor zag een van de bestuurders te laat dat hij werd ingehaald. Toen deze bestuurder, een 37-jarige ingezetene van Slowakije, ook een inhaalmanoeuvre inzette probeerde de snel achteropkomende inwoner van Ossenzijl de auto’s rechts te passeren.

Dit lukte echter niet waardoor hij hard tegen de achterzijde van de derde betrokken auto, bestuurd door een 45-jarige inwoner van Schiedam, aanreed.

De klap leidde tot grote schade aan beide voertuigen waarbij de Schiedammer bekneld raakte in zijn auto. Hij moest door de brandweer worden bevrijd en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De specialisten van Verkeer Ongeval Analyse kwamen ter plaatse en deden onderzoek.