Man uit Enter (51) vast voor poging tot doodslag na wedstrijd FC Twente-Fiorentina

Archieffoto politie

ENTER – ENSCHEDE – Van de 11 mensen die gisteren zijn aangehouden voor de ongeregeldheden bij de wedstrijd FC Twente- Fiorentina, zit er nog 1 iemand vast. Het gaat om een 51-jarige man uit Enter. De verwachting is dat het grootste deel van de overige mannen dat is aangehouden vandaag wordt heengezonden. Het gaat om Nederlandse mannen in de leeftijd van 16 tot 41 jaar.

De 51-jarige man uit Enter werd gisteravond rond 21.15 uur aangehouden voor poging doodslag omdat hij een ME’er mishandelde die op de grond lag. Daarnaast werd er tijdens de wedstrijd een vuurwerkbom gegooid. Daarbij zijn meerdere mensen lichtgewond geraakt. Er zijn zoveel mogelijk gegevens genoteerd en de politie gaat deze mensen de komende dagen benaderen voor het afleggen van een verklaring of het doen van een aangifte. Verder doet de politie onderzoek naar de vuurwerkbom die is gegooid en wordt er verder onderzoek gedaan naar mogelijk andere strafbare feiten die rondom de wedstrijd zijn gepleegd.

Oproep

Bent u gisteravond gewond geraakt door de vuurwerkbom? Dan kunt u zich melden bij de politie voor het doen van een aangifte of voor het afleggen van een verklaring. Daarnaast roept de politie iedereen op om zich te melden als ze meer informatie hebben over het gooien van de vuurwerkbom.

Agenten gewond

Bij het voetbalstadion raakten drie politiemensen lichtgewond. Twee van hen moesten zich vandaag onder doktersbehandeling laten stellen. Met de andere agent gaat het naar omstandigheden goed.